Гевгелија светна скромно

Во пресрет на Новогодишните празници Гевгелија не отстапи од традицијата на украсување. Но, во интерес на енергетското штедење секоја трета канделабра е исклучена од мрежата за електронапојување и истите не светат сијалично, туку само со украсите.

Светлечки украсни елементи има поставено само во строгиот центар на градот, долж шеталиштето „Маршал Тито“ и дел од улицата од Народниот театар до зградата на општина Гевгелија.

Булеварот Гевгелија, улицата „Слободан Митров Данко, влеззната улица „7-ми Ноември“ која води до центарот на Гевгелија се без вообичаените до сега низа од украси од едниот до другиот крај на улицата.

Гевгелија штеди и скромно ја очекува Новогодишната ноќ.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *