Категорија: ВИДЕО

 • ВИДЕО: Воз кој свири за Гинис

  ВИДЕО: Воз кој свири за Гинис

  Празници се ближат и радост носат како и овој воз кој свири Божиќни и Новогодишни мелодии и класични нумери низ својата траса долга 211 метри поставена на Wunderland во Хамбург, Германија. Споделено од Гинисовата книга на рекорди Longest Melody Played By A Model Train – Guinness World Records  

 • ВИДЕО: Децата со попреченост пеат „Ко сите други ние сме исти, души чисти“

  ВИДЕО: Децата со попреченост пеат „Ко сите други ние сме исти, души чисти“

  Порака од децата со атипичен развој по повод 3-ти Декември, Светскиот ден на лицата со попреченост: “Ко сите други ние сме исти, Полни со радост, души чисти. За солзи и смеа знаеме ние И во нас исто срце бие” Среќен ден! Да имаме повеќе разбирање и подадена рака за инклузивност на овие наши мили членови…

 • Енергетска економичност во македонскиот Лас Вегас

  Енергетска економичност во македонскиот Лас Вегас

  На европскиот влез од македонскиот Лас Вегас видливо е штедењето на електричната енергија. Хотелско-казинските објекти доминираат со своите познати светлечки обележја, но во годината на енергетска криза недостасуваат светлечките реклами кои бодеа очи со цифрите од наградниот фонд за тој ден. Автопатот А1 осветлен со вклучени светла на секоја 4-та канделабра, а трите помеѓу се…